Du er her

Hvordan stå for dine valg?

Forberedelse er nøkkelen til suksess!


Å si nei til det du ikke vil, er å ta ansvar, både for seg selv og andre. Å velge rett handler ikke bare om å ha gode tanker. Det handler også om å være forberedt. De viktige valgene er det rett og slett lurt å øve på.

Dette kan du enten gjøre alene eller sammen med en venn. Finn ut hva du har lyst til å svare hvis noen spør deg om å gjøre noe du ikke vil, og prøv det ut litt. Når du står midt oppe i situasjonen, har du ikke tid til å tenke deg om, og da er det lurt å være forberedt.

Dette er noe du kan bruke for å forberede deg på alle slags vanskelige situasjoner. Det er en del av opplæringen til mange yrker, hvor man kommer opp i vanskelige situasjoner. Det er viktig å være stolt av valget ditt. Da er det vanskelig å overbevise deg om noe annet.

Hvis du vil øve deg på å si nei til å drikke alkohol, er det lurt å tenke på hvilken begrunnelse du vil gi. Her er noen eksempler:

Bilder fra Go animate

Det finnes tusenvis av andre grunner til å ikke drikke. Det er bare å finne dine, og så øve deg på å si det høyt og stå for det!

Å velge noe basert på hva som er viktig for deg og hva du ønsker, og som er et valg du kan stå for, kalles et aktivt verdivalg. Det er noe du kan være stolt av, og det er viktig å øve seg på å gjøre slike valg. Gratulerer!

Kolon er et nettkurs om rusmidler og det å ta gode valg

Du er 0‰ rusopplyst

 

Kolon har to deler. Den første handler om alkohol og hvordan den og andre rusmidler påvirker oss og livet rundt oss. Den andre om hvordan du kan forholde deg til alkohol og andre rusmidler, og ta gode valg for deg selv og omgivelsene dine.

Kolon heter Kolon fordi kolon-tegnet : viser til det som kommer etterpå. Kolon kan hjelpe deg i det som kommer etterpå, altså livet ditt.

Bildefiler

Bilder og modeller, hvis ikke nevnt spesifikt, er levert av Colourbox.com (detaljert kreditering).

Del 1

1. Intro

2. Hva gjør alkohol med deg?

3. Effekter av alkoholbruk

4. Hva er sannheten om cannabisbruk?

5. Ditt personlige valg

6. Del 1 er fullført


Del 2

1. Å drikke eller ikke drikke?

2. Hvem tar dine valg?

3. Hva er viktig for deg?

4. Alkoholindustrien i et solidaritetsperspektiv

5. Hvordan stå for dine valg?

6. Avslutning